Hypnose

Wat is hypnose nu eigenlijk ?

Over hypnose doen vele misverstanden de ronde en wordt de grootste onzin uitgekraamd. De term is ontleend aan het Griekse woord voor slaap, hupnos. En dat is al meteen misverstand nummer één; iemand die onder hypnose is, slaapt namelijk niet maar is net uiterst alert. Hypnose is immers een kunstmatig opgewekte toestand van trance, die gekenmerkt wordt door een verhoogde vatbaarheid voor suggestie.

Als je het gevoel hebt niet echt te leven, maar veeleer te overleven…

Als je je leven graag een andere richting wil geven, maar niet weet hoe…

Als je je droom wil realiseren, maar niet weet op welke manier…

Als je leeft met angsten, frustraties, problemen van allerlei aard…

Of simpelweg meer zelfvertrouwen wil krijgen…

Als je aanvoelt dat het nu het moment is om dingen aan te pakken en datgene te bereiken wat je altijd al wilde, dan ben je hier aan het juiste adres. Hypnose is niets om bang voor te zijn; ik help je je doel te bereiken. Je staat er niet alleen voor!

Hoe werkt hypnose ?

De menselijke geest bestaat uit twee delen, het bewustzijn en het onderbewustzijn. Het bewustzijn heeft te maken met ons rationele denken, het onderbewustzijn met onze gevoelens, gewoonten, overtuigingen. Via hypnose is het mogelijk om direct toegang te hebben tot ons onderbewustzijn en kunnen bepaalde denkbeelden, emoties, gedragingen als het ware geherprogrammeerd worden. Zo kan een roker er bijvoorbeeld heel gemakkelijk van overtuigd worden dat hij geen roker is en zal hij ook nooit meer een sigaret aanraken.

Er zijn verschillende manieren om iemand onder hypnose te brengen; dit kan bijvoorbeeld door te fixeren op een bepaald punt of via visualisatie- en ademhalingsoefeningen zodat men steeds dieper wegzakt in een trance. Zodra deze toestand bereikt is, kan ik inwerken op het onderbewustzijn en suggesties geven om een bepaald probleem aan te pakken.

Wie kan bij mij terecht ?

Niet iedereen is welkom! 

Enkel diegene die klaar zijn en willen hun probleem aanpakken, zijn klaar voor een hypnosessie.

Het is wel belangrijk te weten dat bij mensen onder invloed (van drugs, alcohol, zware medicijnen) geen resultaten behaald kunnen worden.

Voor welke problemen ?

U kan voor elk probleem, zowel fysiek als psychisch, bij mij terecht. Ik ben echter geen arts, wel kan ik een medische behandeling met behulp van hypnose ondersteunen.

Je kunt met alle soorten problemen bij mij terecht, maar ik ben vooral gespecialiseerd in volgende zaken :

 

 • Stoppen met roken
  Voor deze vorm van verslaving, heb ik een techniek ontwikkeld, die ik heb aangeleerd in Las Vegas bij mijn grote vriend Justin Trance.
  Deze techniek is zeer intens, maar zeer doeltreffend.  Een sessie om te stoppen met roken verloopt over enkele uren.
  Een opvolgsessie is altijd voorzien een tweetal weken na de eerste hypnose sessie.
 • Onzekerheid wegnemen en zelfvertrouwen vermeerderen
  Net omwille van deze problematiek komen er veel mensen bij mij.  Samen zoeken we naar de oorzaken van onzekerheid om deze te vervangen met zelfvertrouwen.  Naarmate je zelfvertrouwen stijgt, zal ook je meer assertief worden, zonder arrogant over te komen.
  Hiervoor leer ik je een aantal sleutelzinnen, waar je altijd kunt op terugvallen.  Hierdoor voel je je zeer zelfzeker en kom je ook zo over.
  Om dit te bereiken, heb ik wel meerdere sessies nodig, verspreid over een aantal maanden.
 • Stress verminderen.Ook hier ga ik op zoek naar wat de stressfactoren zijn en leer ik je met de hulp van de hypnose om anders te kijken en om te gaan met stress.  Hiervoor heb je meerdere sessies nodig. 
 • gewoonten veranderen (gewicht verliezen, aankomen, gezonder eten)
 • Traumaverwerking
 • Angsten aanpakken (vliegangst, faalangst, schrik voor dieren)
 • Verslavingen (alcohol, drugs)
 • Pijnbeheersing
 • Emoties, woedeaanvallen beheersen
 • Examenvrees
 • Concentratieproblemen
 • Depressieve gevoelens

Concreet ?

Omdat het belangrijk is te kunnen werken in alle rust en stilte, heb ik een ruimte ingericht in Ninove (Derderwindeke) en in Keerbergen.  Het kan ook bij u thuis, maar we moeten dan wel ongestoord kunnen werken.

De eerste sessie is gratis ( max 30 min).  De eerst echte sessie en kan ongeveer anderhalf à twee uur duren. Ik neem ruim de tijd om naar u te luisteren en om voor wie niet vertrouwd is met hypnose, leg ik uit wat het het precies inhoudt. Via een kleine test kan ik u de kracht van hypnose aantonen en enkel als u er zich goed bij voelt zetten we de sessie verder. Het spreekt voor zich dat alles wat u zegt strikt vertrouwelijk is.

Het aantal sessies hangt in grote mate af van het probleem dat we aanpakken en van uw motivatie. Het is geenszins mijn bedoeling u aan het lijntje te houden, zo ben ik er bijvoorbeeld al in geslaagd een verstokte roker in één sessie van zijn verslaving te verlossen.

Ik werk voornamelijk met hypnose technieken; dit neemt niet weg dat ik soms ook andere technieken gebruik zoals rebirthing. Dit wordt natuurlijk steeds vooraf met u besproken.

 

Wanneer ?

Afhankelijk van mijn agenda, kan je bij mij elke dag terecht, behalve op zondag.  Aangezien ik veel zelfstandigen heb in mijn cliënteel, werk ik vaak tot 22 uur of later.

 

Waar ?

Ik heb een praktijk in Denderwindeke,  Ninove (onlangs geopend.)                                 Daarnaast ben je ook welkom in Keerberen.     

En uiteraard kan het altijd bij u thuis, zolang we maar rustig en ongestoord kunnen werken.

Enkele misverstanden over hypnose :

Ga ik dingen zeggen die ik absoluut niet wil delen ?

Neen, er gebeurt niets tegen uw wil. Uw onderbewustzijn waakt immers over u en zal niets ongewenst toestaan. Het is dus zeker niet zo dat u na de hypnose niet meer weet wat u gezegd en gedaan heeft.

Is het resultaat tijdelijk ?

Neen, het resultaat is blijvend, mits genoeg herhalingen.

Blijf ik onder hypnose?

Neen, hypnose is een tijdelijke toestand. 

Ga ik gekke dingen doen?

Neen. Show hypnose hoort thuis op een podium. Ik help u om een probleem aan te pakken en heb er geen belang bij u bijvoorbeeld te vragen te kakelen als een kip. Respect voor u zal bij mij dan ook steeds voorop staan. Indien gewenst kan de sessie ook opgenomen worden.

Fred-Trance : the fastest way to a better life

Over Fred-Trance

Ik ben een gecertificeerde hypnotist. Ik heb bijscholing gevolgd in Nederland, Frankrijk, Engeland en USA (Las Vegas)
Met mijn uitgebreide ervaring heb ik al heel wat mensen begeleid naar een duurzame oplossing voor wat hen stoort. Hypnose combineer ik vaak met rebirthing om nog een beter resultaat te bereiken. Ik ben lid van The National Guild of Hypnotist en Association d’hypnose Francophone.

Volg mij op sociale media